Wednesday, October 24, 2007

Insatisfacció permanent



Ratolí per a dones insatisfetes amb la seva imatge

He de reconèixer que em costa força dedicar la meva atenció a escrutar les interioritats i complexitats de la psique de les dones, considerant que el tema escapa a les meves possibilitats i que, posats a desentrellar temes complexos, prefereixo enfrontar-me a la discontinuïtat entre espai i temps, o a la física de partícules. Tot i això m'encanta relacionar-me, xerrar i compartir experiències amb elles, les dones, i és per això que em dol sobremanera l'alt grau d'insatisfacció de les senyores que acaba convertint-se en un dels seus trets característics. Aquesta insatisfacció afecta en primer lloc i d'una forma abusiva a la seva imatge personal, al seu aspecte físic, a la manera d'anar vestides, amb els maldecaps, transtorns i angúnies que això provoca. Però no acaba aquí la cosa la insatisfacció es trasllada tot sovint a l'entorn, a la decoració de la casa, al modus de viure, al treball, a la manera de gaudir de l'oci, i en casos extrems als amics i a la parella. Aquesta insatisfacció provoca una mena d'estranya paranoia que convida a l'afectada a malfiar-se de tots els que l'envolten, per por a què no acompleixin les expectatives, bé sigui un grup de manobres que han de fer una reforma a casa, bé sigui el tapisser que ha de canviar l'entapissat d'un sofà o l'amic amb qui s'havia previst sortir per passar una vetllada agradable.
No sé on radica aquesta insatisfacció permanent, però estic ben segur que posant-t'hi voluntat hauria de tenir cura, per exemple acceptant d'entrada que el món no és perfecte, i que les imperfeccions són d'allò més estimulant, tant les pròpies com les alienes.

1 Comments:

At 8:07 PM, Blogger Montse said...

Un bon estri com a complement per als/les que fan servir webcam... pero jo prefereixo no tenir-ne. Així puc xatejar en pijama - si s'escau- o sense, ep! tot depèn!

Bromes apart... el que dius no és un comentari innocent: la "nostra" insatisfacció permanent - bàsicament estem parlant de la insatisfacció amb la nostra pròpia imatge, potser?- si és així, la nostra permanent insatisfacció prové d'una cultura cada vegada més suposadament "lliure", però cada vegada més realment "encotillada", que fa creure a les dones (no a totes) que hem de ser uns éssers volàtils (que no volats) prou angelicals com per atraure els mascles i prou agressius com per acollir-los als nostres llits de manera que vosaltres us sentiu a l'hora com si estiguéssiu en braços de la vostra mare i de la vostra puta (amb perdó) al'hora. Els éssers angelico-agressius, al seu torn, han de ser unes esposes de manual, bones mares i, si pot ser, s'han de mantenir tota la vida com si tinguéssin vint anys. No trobes que això és demanar massa, a la dona?

per això, les que encara no ho han entès, que la imperfecció és un dels principals atractius de la persona humana, estan permanentment insatisfetes.

Les altres intentem creure'ns que tot això no ens cal (entre altres coses perquè ja no hi som a temps, hehehe)

Em continua alegrant que hagis "tornat" a la B(l)ogeria.
Vaig a treure't dels stand bye i et posaré en actiu.

Apa, avui sobre tot ni et casis ni t'embarquism, que a més a més és tretze, ui quina por!

petonets.

 

Post a Comment

<< Home