Monday, July 31, 2006

Discutir és bo per a la salut d'elles

Un estudi de la Universitat de Boston dirigit per la doctora Elaine Eaker i publicat a la revista de la National Hearth of USA demostra que discutir és bo pel nostre sistema coronari, preferentment per les dones: les dones que discuteixen tenen menys risc de patir malalties cardiovasculars. De la mateixa manera el document afirma que les dones que eviten les confrontacions i guarden silenci tenen quatre cops més possibilitats de morir prematurament. No sé com han aconseguit a la Universitat de Boston trobar dones que guardin silenci, però d'entrada aquest fet demostra que no han reparat en mitjans alhora de tirar endavant l'estudi.

Discutir, i més fer-ho en parella, acostuma a tenir unes normes preestablertes que fan que un no trobi cap diferència entre disputar pel temps que s'ha d'estar el harpic a l'inodor abans de ruixar-lo amb els pixums o bé fer-ho per la crisi del proper Orient. Al meu modest entendre discutir no porta enlloc, es tracta d'un joc subtil que té com a objectiu recomposar la cadena de comandament a casa, a la feina o on sigui. Centrarem el tema en les discusions de parella. Darrera d'una discusió trivial amb la companya, la més trivial que us pogueu imaginar, acostuma a haver-hi un resentiment, una venjança ajornada, un delicte comés en el passat que no ha preescrit i sobre el que s'ha de passar factura. Des de la més estricta neutralitat a què em predisposa el fet de ser home puc afirmar que les disputes acostumen a inciar-les elles, de fet no acostumen, les comencen sempre. I per què? Perquè el món de la dona es molt més complexe que el de l'home, fet de racons i raconets, de connexions inversemblants que nosaltres som incapaços de copsar e intuir. A efectes de càlcul, planificació i intel·ligència, un home seria l'equivalent a un àbac i una dona a un supercomputador. Quin és doncs l'objecte d'una discusió? La primera és molt senzilla i per explicar-la només cal recordar les embestides que es fan dos mascles de cabra quan disputen per una femella: es tracta de saber qui té el control i qui mana. La segona és col·lapsar el nostre sistema d'autodefensa natural, amb preguntes i arguments que irremediablement ens porten a contradir-nos i confondre'ns. Seria l'equivalent a cortcircuitar un sistema d'alarma perquè deixi de ser operatiu. Després d'una discusió un home està com espatllat. En canvi, una dona, tal i com demostra l'estudi, s'ha fet una posta a punt, ha carregat bateries, i està amb més forma que a l'inici de la disputa.
Jo, gràcies a Déu, gaudeixo d'una bona salut, perquè evito sempre que puc les discusions, tot i que de vegades no puc evitar fer-ho, i discuteixo amb la resignació del guerrer que se sap derrotat abans d'entrar en combat.

4 Comments:

At 10:17 PM, Blogger Montse said...

Tu ajudes la teva dona a plegar els llençols?

Si la resposta és afirmativa, se't demana que expliquis la teva experiència (jo t'ho demano, que no puc parlar per boca d'altri. Si cal faré una instància) .

Si la resposta és negativa pot ser degut al compliment de tres paràmetres diferenciats, a saber:

a) teniu una altra persona que us ho fa

b) no feu servir llençols

c) cap dels anteriors

Llavors és una llàstima, perquè no ens pots explicar la teva experiència plegadora de llençols.

Definitivament, els homes sou diferents. Per sort!

 
At 4:15 PM, Anonymous Anonymous said...

vive la difference, deia Spencer Tracy a La costilla de Adán (o potser una altra)

 
At 11:17 AM, Blogger Montse said...

En Jaume ens ha tornat a desaparèixer!

 
At 2:57 PM, Blogger Montse said...

jaume, ostres, què passa, no penses tornar al blog?
buf buf buf, ens tens aquí esperant, ehhhhhhhhhh?

oichsssssssss

 

Post a Comment

<< Home