Monday, July 10, 2006

Antònims 2a part : Desig i parella.



El desig és un molest pessigolleix que afecta l'espina dorsal i que sol comportar canvis importants en el comportament de l'afectat/da, que van des de la suduració i les tremolors fins la secreció involuntària de babositats en els casos més extrems. El desig és un fenomen d'allò més senzill, un acostuma a desitjar allò que no té o que queda fora del seu abast momentani.Un cop satisfet, el desig acostuma a desaparèixer i amb ell les molèsties que solen acompanyar-lo. L'església catòlica que és antiga i sàvia, parla en contra del desig i, concretament del desig dins del matrimoni. S'ha de dir que, en aquest cas, no cal fer grans esforços per a ser un bon cristià i evitar el desig dins del matrimoni acostuma a ser una tasca senzilla després d'anys de convivència. I és que el desig, el desig d'algú( no pas estrictament el desig sexual), és un dard que es dispara de casa cap enfora: a la veï/na, al germà/na de la parella, al company/a de la feina... Desitgem allò que no tenim i, tot sovint, allò sobre el que n'ignorem la forma i el contingut. EL desig va acompanyat de moltes dosis d'ignorància de l'objecte sobre el que el projectem. Quants cops no hem desitjat tenir, què sé jo, una peça de roba o un moble, uns binocles o un raspall de dents elèctric i un cop a les nostres mans, aquella passió que ens havia corsecat desapareix, l'objecte esdevé futil,buit i insuls. Amb el desig entre dues persones passa una cosa semblant. El desig neix de la ignoràcia, del desconeixement de l'altre, de les fantasies que hi projectem. Aquesta aseveració es pot comprovar en els pobles petits, on tothom es coneix i on el més normal és que la gent s'aparelli amb veïns d'altres pobles o forasters. No desitjar la pròpia parella no és, doncs, en si cap mal, i l'església fa bé en recomanar-ho, en contra de molts profetes de la moderna sexologia que recomanen fer mil i una bestieses per fer renéixer el desig. No cal. SI un vol fer renéixer el desig en la seva parella hi ha un remei infalible: la separació. Pensar que pots perdre aquella persona que estimés fa despertar-ne el desig a la velocitat de la llum.

5 Comments:

At 8:17 PM, Blogger Montse said...

Tens raó: el meu pobre raspall de les dents lila que tanta il·lusió em feia, s'ha convertit en tota una rutina, tchts,tchts...

 
At 8:28 PM, Anonymous Anonymous said...

Com ja saps molt be (ho hem parlat moltes vegades) no hi estic dacord. Un petonet!!! Virgi

 
At 12:09 PM, Anonymous Anonymous said...

Ai, què bonic ésc el jardí del veí, que no l'hem de regar

 
At 6:37 PM, Anonymous Anonymous said...

I estic d'acord, necessitaria espai per tal de desitjar altre cop, no puc ni imaginar-me quan arribi aquest dia... que arribarà.

 
At 12:51 AM, Anonymous Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

 

Post a Comment

<< Home