Friday, May 05, 2006



Fer-se vell és una putada


La única manera d'evitar l'envelliment és el suicidi.
Avui algú em parlava dels avantatges de fer-se vell. Avantatges? Quins avantatges? Qui pot trobar que fer-se vell aporta algun avantatge? Fer-se vell és un procés degeneratiu que acaba inevitablement amb la mort, que comporta una progressiva pèrdua d'elasticitat, de força, de memòria, de discerniment, d'autonomia, de salut i un llarg i interminable etcètera. No ens duguem a engany, això és fer-se vell. Hi ha, però, qui troba avantatges o motius de satisfacció a tot i, com no, també a la vellesa. S'argumenta que un, en fer-se vell, guanya en experiència i saviesa. Fals. He conegut vells savis i experimentats i d'altres de rucs i sense cap mena d'experiència. La'experiència i la saviesa no són patrimoni dels vells, això és un tòpic enganyós i trampós. Hi ha joves de 20 anys que han viscut més i més intensamnet que alguns homes de 80. No, els vells no són pel fet de ser vells ni més savis ni més experimentats, tot i que hagi vells savis , encantadors i experimentats.
Convido a tots els que troben avantatges en fer-se vells a què visitin una residència de la tercera edat i comprovin allò que és evident, que fer-se vell és un procés, per desgràcia, penós.
Hi ha qui ingènuament creu que existeixen mesures paliatives per tal de retrasar l'envelliment: l'exercici físic, fer treballar el tupí, relacionar-se. La veritat és, però, que la única mesura paliativa pel que fa a l'envelliment és el suicidi. El suicidi és un acte que et permet parar en sec el procés d'envelliment i decidir,de forma lliure i autònoma no convertitr-te en una cafetera.

2 Comments:

At 3:50 PM, Anonymous Anonymous said...

Hola guapo!(Ja, ja, almenys a la foto que has penjat) Com et vaig dir estic enganxada a la teva "columneta" però fa dies que no hi entrava (Molta feina i uns dies sense ordinador...) I que em trobo?! Que has baixat la teva intensitat escriptora (Entenem que parlo de quantitat) i que el teu article d´avui m´ha "acollonit" i entristit una mica (No se si hi ha algún motiu) , però es igual...sempre es un plaer escoltar-llegir les teves reflexions, Un petonet i soposo que et visitarem aviat.

 
At 3:24 PM, Blogger Montse said...

buf buf buf, quin mal rollo, jo que estic entrant en la segona adolescència (que no la tercera edat)

M'ho pensaré: quin mètode per suïcidar-se seria el més adient, segons tu?

 

Post a Comment

<< Home