Tuesday, September 05, 2006

Les Vacances





Les vacances són, des d'un punt de vista conceptual i pràctic, una anormalitat. Les vacances són la constatació d'un fracàs personal, de què ens passem l'any treballant, de què no ens agrada el que fem i que desitgem deixar de fer-ho encara que sigui tant sols per uns dies. Des d'un punt de vista psicològic les vacances creen infelicitat, stress i angúnies variades, pel desig de què arribin, per la por a què s'acabin, perquè, en molts casos, comporten una convivència amb la parella o la família massa llarga, més temps del que un ésser humà normal i equilibrat pot tolerar. Les vacances provoquen diarrees, insolacions, picors, traumes postvacacionals, inadaptació a la feina, crisi d'identitat i separacions. Les vacances no són un parèntesi, ni un punt i a part, les vacances són uns punts suspensius, un no res buit i anodí que omplim a base de fotografies de llocs impossibles, records de paisatges de cartró pedra i aromes de perfums barats. Les vacances es planifiquen amb el desig de gaudir d'un temps i un espai de felicitat, i acaben sent un potent purgant admninistrat amb una lavativa de dimensions gegantines. Jo aquest any, a l'estiu, he estat feliç, i m'he adonat que la raó era que no he deixat de treballar i que alhora no he deixat de fer allò que més m'agrada, com menjar, dormir, cardar i beure. És tan elt el grau de satisfació que m'ha produït que ara i aquí afirmo que no penso tornar a fer vacances, a partir d'ara faré el que em doni la gana tot l'any.

5 Comments:

At 6:25 PM, Blogger Montse said...

M'has agafat a punt de posar una rentadora, sino, et contestaria, com hi ha món! (ho faré, ho faré)!!
M'alegra que hagis retrobat la teva identitat blocaire (el password vindria a ser això, no?)

 
At 10:44 PM, Anonymous Anonymous said...

T'has engreixat una mica, no?, ho dic per la imatge del post. Ui! espera, que si l'Arare et diu que et contestarà, ho farà. Ja vindré per aqui una altra vegada. Has obert un camí nou. Em penso que et faré cas.

 
At 4:06 PM, Blogger Montse said...

Vejam, analitzant això de "les vacances són la constatació d'un fracàs personal" et diria que si. Que tens raó. Que a la vida el que ens realitza de veritat no és treballar,sinó estar tot el dia fent panxing!

Els navegants a vela tenim una dita que no sé qui es va inventar però que és ben certa:
"Ens passem onze mesos treballant com a negres per poder viure un mes com a gitanos"

(i que ningú es senti molest si faig servir les paraules negre i gitano, vale?més que res perquè estic dient exactament el que vull dir)

Això de les fotografies és com una mena d'epidèmia, tu! Veus la gent fent "instantànies" amb les maquinetes digitals, que no té cap mena de gràcia,que "abans" t'havies d'esperar a veure-les a que s'acabés el viatge i si quedaves bé estupendo i si quedaves malament et feies fotre, i ara no, eh? ara, si quedes malament dius "Esborra, esborra, que no he quedat mona" i te'n fas una altra, o mil, si convé. Això no és "sèrio"! i tens tal quantitat de fotos que després no tindràs temps de veure-les ni que tinguéssis set vides!

D'això... centrem-nos: jo continuo dient que el que mola és no treballar mai, ni per vacances ni durant l'any! No?

 
At 8:28 AM, Blogger Montse said...

pssssssssssssst, míster, a veure si ens despertem, que els teus lectors ens adormireeeeeeeeem!
hhmmmmmmmmmm (badall)
Un petó de bon dia plujós

 
At 8:27 AM, Blogger Montse said...

En Jaume continua de vcances! (Com vols que et llegim si no escrius, eh? eh? eh?)

 

Post a Comment

<< Home